Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A mechatronikai mérnök szakmáról, a Codie cégről és játékról

A mesterségem címere sorozatban a kiskunhalasi Oláh Károly mechatronikai mérnökkel, a Codie startup cég egyik alapító tagjával beszélgetünk a Halas Rádióban. Mesél erről a fura nevű szakmáról, valamint arról, hogyan működtetnek egy céget társaival. Karesz nemrégen fejezte be az egyetemet, s máris egy ilyen nekirugaszkodó, gyorsan fejlődő vállalkozásban alapító tagként működik. Közös kis csapatukkal vállvetve igyekeznek létrehozni valamit, ami eddig nem volt.  A statisztikák szerint 2020-ra az amerikai munkaerőpiacon 1,5 millió programozóra lenne szükség, és ehhez képest 400.000 fő fog majd végezni a sulikban. Mikor, ha nem most jött el az ideje a Codie-nak, egy a gyerekeket programozni tanító okostelefonos alkalmazásnak és kis  játék robotnak, amin dolgoznak. Sikereik úgy tűnik már vannak, a Codie cég nemrégiben a hónap startup cége díjat nyerte el!

A mesterségem címere sorozatban a kiskunhalasi Oláh Károly mechatronikai mérnökkel, a Codie startup cég egyik alapító tagjával beszélgetünk. Karesz nemrégen fejezte be az egyetemet, s máris egy ilyen nekirugaszkodó, gyorsan fejlődő vállalkozásban alapító tagként működik, melyet Lipécz Ádám és Holló András indított. Azóta bővülő közös csapatukkal vállvetve igyekeznek létrehozni valamit, ami eddig nem volt, és a teremtés öröme és nehézsége teszi próbára  erejüket nap, mint nap. Azért ez klassz, pláne, ha bejön! A statisztikák szerint 2020-ra az amerikai munkaerőpiacon 1,5 millió programozóra lenne szükség, és ehhez képest 400.000 fog majd végezni a sulikban. Mikor, ha nem most jött el az ideje egy ilyen kis programozható játék robotnak és az őt működtető okostelefonos alkalmazásnak, mint amin dolgoznak. Sikereik úgy tűnik már vannak, a Codie cég nemrégiben a hónap startup cége díjat nyerte el! Fejlesztésük segítségével a programozás alapjait tanulják meg játék közben akár már 10-14 éves korban a gyerekek, ha bővebben érdekel benneteket a dolog a getcodie.com oldalon tájékozódhat:) Reméljük, hamarosan közismert fogalommá válik a Codizás! Íme az adás:)