Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Olvasni jó, írni még jobb!

Miből is marad ki, aki mindezt nem műveli? Éjjel, takaró alatti lámpafényben továbbolvasni kedvenc regényünket a szülői tiltás ellenére, megengedni képzeletünket szabadon szárnyalni… csupa élvezet! A mai kommunikációban az olvasás művelése olyan, mint a kapkodva bekapott szendvics helyett egy szép étteremben élvezettel elfogyasztott minőségi vacsora. Csak épp étel helyett gondolatokat és érzéseket fogyasztunk és emésztünk. Erről vallanak a televíziós adásban olvasni szerető és verseket író diákok, szakemberek.

Hogyan is tudunk beleszeretni az olvasásba? Milyen csodás beszélgetőpartnerre lelhetünk, ha barátaink lesznek a könyvek? Megismerünk olyan tájakat és helyzeteket, ahol soha nem járnánk különben. Valaki egyszer azt tanácsolta, mindennap legalább 15 percet töltsünk jó minőségű könyv olvasásával, és rendben tatja a lelkünket. Sok igazság van ebben. No és a tudományos könyvek? Még szerencse, hogy vannak, különben mindenkinek újra és újra fel kellene találnia például a Pitagorasz tételt, ami nem lenne épp egyszerű. Erről szól az ajánlott film a Hülyék paradicsoma. Mi is történhet akkor, ha a társadalom lemond elődeinek tudásáról lustaság miatt. A témáról diákköltők, igazi könyvmolyok és felnőtt szakemberek vallanak. Íme az adás!