Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Mi a jó munkában?

Mi a jó munkában? Elsőre sokan azt válaszolnák: semmi. Ám ez az egyik legnagyobb kamu, amit valahogy mégis igazságként kezelünk. Ha ez így lenne, nem lenne annyi munkafüggő a felnőttek világában. Ha valaki valóban semmi mást nem csinálhatna, pusztán a pénzét számolgatná, rövid úton a zárt osztályon kötne ki.

„Az ember cselekvés közben a legboldogabb, amikor magával ragadja egy feladat.” – mondják a szabaduló szoba kitalálói, három debreceni fiatalember, akiknek alapötletében emberek fizetnek azért, hogy játékos formában, minden ügyességüket latba vetve ki tudjanak jutni egy rejtvényekkel teli titokzatos szobából. Hungarikum lett a pánik szobák ötletéből! A kérdés tehát nem az, hogy jó-e, hanem az, hogy megtaláljuk-e és meg tudjuk –e valósítani a nekünk való munkát, amiben kiteljesedve boldogan tevékenykedhetünk. Ehhez viszont szükséges, hogy sokat és sokfélét dolgozzunk, hogy tudjunk majd választani, illetve tréningezzük magunkat, hogy ügyessé és erőssé váljunk, hisz bármely feladat megvalósítása türelmet, kitartást és időnként a kudarcok elviselését igényli. Ha valaki nem edzi magát időben erre, az félő, hogy mindezt elszalasztja. Erről beszélgettünk diákokkal és felnőttekkel a tévéadásban, no és persze a pihenésről, ami legalább olyan fontos, mint szünet a zenében. Néha el kell távolodni az imádott tevékenységtől, nehogy függőkké váljunk. Ősi tapasztalat, hogy a munka minőségének is jót fog tenni időnként a távolság. Íme az adás!   A témához kapcsolódó filmajánlatunk a még szinte vászon friss Kódjátszma. Alan Turing brit matematikusnak és csapatának igaz története a II. világháborúból. Utóbbi idők legzseniálisabb filmje, érzékelhető benne, milyen magával ragadó és kemény tud lenni egyszerre a munka, no és életmentő, olykor nem is keveseké, ha jól és kitartóan tesszük, amit teszünk.